5 bloggers die je zeker moet volgen

5 bloggers die je zéker moet volgen

28 februari 2016

Dat ik bloggen ondertussen helemaal fantastisch vind, is niks nieuws! Na een half jaartje vind ik het nog altijd een van de leukste dingen waar ik ooit mee gestart ben. En dat zijn er best een heleboel. Maar het idee om te bloggen kwam er natuurlijk niet vanzelf. Al jaren was ik zelf een fervent bloglezer. Via Bloglovin’ (straks meer daarover) voegde ik steeds meer bloggers toe aan mijn lijstje. Daar zaten heel wat Engelstalige blogs tussen, maar beetje bij beetje ontdekte ik ook de grote groep Belgische én Nederlandse bloggers, en wat was ik blij dat ik hen eindelijk ontdekt had! Omdat zij mij toch best wel de motivatie en inspiratie gegeven hebben om zelf ook mijn eigen stapjes in de blogwereld te zetten, zet ik 5 van mijn favoriete bloggers vandaag graag even in de bloemetjes!

Zilverblauw

5 blogs die je zéker moet volgen!

Er zijn zo van die blogs waarbij je vanaf het eerste bezoek weet dat je ze zult blijven volgen. Zilverblauw is er zo eentje. Toen ik dit blog voor de eerste keer bezocht, vielen de prachtige foto’s me onmiddellijk op. En dan die kleuren. Gedrenkt in pastelkleurtjes is het blog van Anki en Casper een blog waar ik graag tussendoor eventjes naartoe surf. Om er bijvoorbeeld wat inspiratie op te doen. Of om er gewoon wat rond te struinen tussen de prachtige foto’s. Want dat is ook een van de redenen waarom dit blog ooit uit de grond werd gestampt. Zilverblauw is trouwens ook het (online) ontwerpbureau van Anki en Casper, en dat zie je.  Een tijdje geleden brachten ze nog het boek Shoot! uit, een fantastisch boek met nog mooiere teksten, foto’s en vooral, tips hoe je die zelf kunt maken. Het boek kreeg ik onlangs voor mijn verjaardag, en het is daarmee het eerste boek dat al die fotografie-termen eens in mensentaal uitlegt (of beter: in een taal voor wie eigenlijk helemaal geen kaas heeft gegeten van techniek).  Ik ben alvast fan van Zilverblauw, jullie ook?

Bringing Happiness

5 blogs die je zéker moet volgen!

Het lifestyleblog van Lonneke is er zo eentje waarop ik uren kan vertoeven. Ook zij is helemaal fan van pastelkleurtjes en dat zie je dan ook meteen terugkomen op haar blog. Het is trouwens een van mijn plekjes op het internet geworden waar ik helemaal vrolijk van word. En dat is dan ook waar Lonneke naar streeft. Je vindt er heel wat interieur-inspiratie, recepten, diy’s en vooral, fantastische printables (in mijn huisje vind je er alvast een heleboel terug), en dat alles met een niet te ontkennen portie happiness.  Ze schrijft er af en toe ook wat persoonlijke posts, en dat vind ik heel erg fijn. Ik vind het namelijk altijd leuk om ook de persoon achter het blog wat te leren kennen, en dat doet ze alvast met glans!

Wat Zij Zegt

5 blogs die je zéker moet volgen!

Wat Zij Zegt is een van de eerste travelblogs die ik ontdekte. En ik was eigenlijk meteen fan. Op haar eigen, creatieve manier schrijft Natasja er over de mooie plekjes die ze ontdekt, over hotspots en af en toe ook over andere leuke lifestyle-onderwerpen. Wat in feite begon als een soort dagboek van haar soloreis in Australië, is uitgegroeid tot een travelblog waar je over bijna elk onderwerp wel iets kan terugvinden. Ook over niet reis-gerelateerde zaken, en dat is wat ik er nu net zo leuk aan vind. Want naast de vele tips vertelt Natasja ook vaak over hoe zij de wereld ziet en wat ze daarin zoal wel en niet meemaakt. En dat maakt haar blog toch ook weer persoonlijk! Ik blijf haar alvast met veel plezier volgen.

Wanderer’s Blues

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobbies. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven.

Wanderer’s Blues ontdekte ik eigenlijk nog maar een paar weken terug. Tijdens onze zoektocht naar tips voor onze reis door Canada kwamen we toevallig op dit blog terecht, en meteen was ik fan van de manier waarop Marijke alles zo mooi en duidelijk uitlegt. En wat kan ze overtuigen! Jeroen, haar trouwe reisgezel, maakt trouwens prachtige foto’s waarvan je meteen zin krijgt om een vliegticket te boeken naar de andere kant van de wereld. Als verwoede reizigers (of wanderers zoals zij het zelf noemen) proberen ze met een goeie portie creativiteit budget- en milieuvriendelijk te reizen. Met z’n tweeën bezochten ze al heel wat landen en steden en hun tips delen ze dan ook graag met hun lezers. Naast reistips vind je er bovendien ook een pak aan ecologische tips, want onze planeet is natuurlijk niet onuitputtelijk. Ik deed er alvast een hoop inspiratie op en ik ben ervan overtuigd dat ze met hun blog ook jou kunnen inspireren!

Lekker en simpel

Chaotische spraakwaterval met een voorliefde voor kaas, tattoos & tongvallen. Deelt haar leven met twee zwart-witte katten en houdt niet van hobbies. Schrijft graag over reizen, hotspots en de (on)zin van het dagelijkse leven.

Als laatste deel ik graag mijn favoriete kookblog met jullie. Ik probeerde wellicht al zo’n twintig gerechten uit, en een voor een was het een succesverhaal. De recepten zijn fantastisch lekker, en uiteraard, ook heel erg simpel. Het perfecte recept voor mocht je net zoals ik geen zin hebben om na het werk nog uren in de keuken te staan. Jorrit en Sofie verrassen me bijna dagelijks met hun heerlijke recepten en ik kan meestal dan ook niet wachten om ze zelf eens uit te proberen. In 2014 verscheen ook hun eerste kookboek (staat hoog op mijn verlanglijstje), een mooie aanvulling van niet minder dan 90 recepten op hun nu al fantastische online-collectie. Naast ontbijt-, lunch- en hoofdgerechten vind je er ook een groot aantal bakreceptjes, drankjes en desserts. Ook honger gekregen? Neem dan zeker een kijkje op hun blog!

Wil je, na het lezen van dit artikel, geen enkele blogpost meer missen van jouw favoriete bloggers? Dan neem je best eens een kijkje op bloglovin.com. Daar kan je jouw favoriete bloggers volgens en krijg je dagelijks een overzichtje van al het nieuws in blogland. Je vind er ook de kleine dingen terug. Mij volg je alvast door hier eventjes te klikken! Have fun!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

The Longest Hour: een nachtelijke ontsnapping in Ieper

Volgende post

5 tips voor een stressvrije brunch