5 leuke DIY-ideeën voor het weekend

5 leuke DIY-ideeën voor het weekend

Hoera, het is weer weekend! Ik heb echt een heel fijne week achter de rug met heel wat leuke uitstapjes en fijne momenten. Ook dit weekend staan er nog leuke dingen op de planning. Zo ben ik druk bezig met het uitwerken van een eerste DIY-project voor de blog en heb ik heel wat plannen om de blog in een ander jasje te steken (meer daarover volgt later nog). Om jullie dit weekend al aan het DIY’en te zetten, verzamelde ik vijf leuke projecten van mijn collega-bloggers! Veel plezier!

Ik vind het heerlijk om andere blogs te lezen. Dat deed ik vooraleer ik met mijn eigen blog startte al jaren en nu ik zelf ook aan het bloggen ben gegaan haal ik er altijd heel veel inspiratie uit. Leuk om te zien wat anderen allemaal doen en vooral omdat ik er altijd zoveel toffe dingen op terugvind. Een aantal van mijn collega-bloggers zijn echt zo creatief, ik word er stiekem een beetje jaloers van. Dus waarom zou ik hun leuke ideetjes niet met jullie, mijn liefste lezers, delen denk ik dan? Bij deze vijf leuke DIY-ideeën om dit weekend eens uit te proberen!

5 leuke diy-ideeën voor het weekend

Een van mijn favoriete blogs is zonder die twijfel die van Frauke en Arne. Op The Life Factory bloggen ze samen over geïnspireerd leven en dat doen ze aan de hand van prachtige DIY’s, originele uitstapjes en heerlijk simpele receptjes (en af en toe ook een kijkje achter de schermen). Ik geef toe, ik zou willen dat ik ook zo creatief was! Onlangs maakten ze dit schattige krukje met schapenvachtje. Ik ben al een hele tijd op zoek naar zo’n krukje, maar vond nooit helemaal wat ik wilde. Tot ik dit artikel las. Ik vind het krukje écht perfect en het is ook absoluut niet zo moeilijk. Een kleine beetje handigheid is vereist (dus misschien moet ik hier de hulp van vriendlief inschakelen), maar ik wil het deze kerst zeker eens proberen.

5 leuke diy-ideeën voor het weekend.

Lonneke is een andere blogster die ik trouw blijf volgen. Niet alleen is haar blog Bringing Happiness echt prachtig (ik hou van de kleurtjes en de lay-out), haar interieur vind ik fantastisch en ze post ook altijd van die mooie freebies. Een van haar leukste DIY’s zijn toch wel deze schattige bloempotjes. Eerst en vooral zijn ze wit. Ik ik heb echt een zwak voor wit en moet dringend meer kleurtjes kopen, maar ach. Verder zijn ze gewoon té schattig en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te maken. Je hebt alleen wel een vaste hand nodig!

Hoewel er vandaag genoeg manieren zijn om nooit meer een verjaardag te vergeten (zo laat Facebook je het sowieso wel weten), vind ik een échte verjaardagskalender toch nog net iets leuker. Zeker als hij zo mooi is zoals deze hierboven. Evelien van Live Life Lovely maakte deze prachtige kalender. De kleurtjes vind ik heel erg leuk (wat meer kleur in mijn interier, remember) en ook de vlaggetjes vind ik heel erg schattig. Ik wil deze kalender echt op mijn kast hebben, al was het meer omdat ik hem zo leuk vind! Op haar blog vind je overigens nog heel wat andere DIY’s, lifestyletips en verhalen.

5 leuke diy-ideeën voor het weekend

A Cup of Life is een van mijn favoriete DIY-blogs. Shifra inspireert je wekelijks met leuke doe-het-zelf-ideetjes, receptjes en interieurinspiratie! Een tijdje geleden maakte ze deze gouden statement letters. Voor wie de hype gemist heeft, letters zijn echt helemaal in dit najaar. Je ziet ze steeds vaker opduiken en ook Hema heeft al leuke letters (mét lampje) in het gamma. Deze letters zijn helemaal niet zo moeilijk en hebben toch een chique uitstraling! Als je het niet zo hebt voor goud, kan je deze letters zeker ook met een ander kleurtje beplakken. Ik wil het alvast proberen!

5 leuek diy-ideeën voor het weekend

Deze laatste DIY is er eentje die je nadien ook nog eens kunt opeten. Al zou ik het al bijna zonde vinden omdat het er zo leuk uitziet. Ik ontdekte dit receptje dankzij Femke van Younique. Een prachtige blog vol leuke diy- en lifestyle-ideetjes. Een tijdje geleden maakte ze deze prachtig ice cream cupcakes. Misschien zijn het de kleurtjes of het feit dat ze er onweerstaanbaar schattig uitzien, maar ik heb echt heel veel zin om deze cupcakes zo snel mogelijk zelf klaar te maken! Jullie ook?

Heel veel plezier met knutselen dit weekend! Ken jij zelf nog leuke DIY-ideetjes?

 

Geef een reactie