De babykamer inrichten: we zijn vertrokken!

De babykamer: zo willen we die inrichten

Het derde trimester van mijn zwangerschap is aangebroken. Hoera! En dat betekent dat we stilaan ook de babykamer zijn gaan inrichten. Beetje bij beetje krijgt haar kamertje dan ook vorm. Vers geschilderde muren, leeggehaalde inbouwkasten en vooral plots heel veel ruimte die ik kan gaan aankleden met babyspulletjes. En die zijn er in overvloed. Het is dan ook niet eenvoudig om je een weg te banen door de wondere wereld van babyproducten, -meubeltjes en -decoratie. Om toch een beetje een idee te krijgen van welke kant we uitwilden, maakte ik een soort van stijlboek dat ons op weg helpt. Benieuwd naar hoe het er binnenkort zal uitzien?

Kleurtje of geen kleurtje op de muur?

Vooraleer we begonnen met het inrichten van de babykamer, hebben we eerst lang nagedacht over wat we met de muren wilden doen. Die hadden nu een soort van blauwige gloed en dat wilde ik eigenlijk graag aanpassen. Verfden we ze in een kleur? Kozen we voor een muurschildering? Of eerder van die leuke muurstickers die je nu overal ziet? Heel veel keuze dus, maar ik wist al snel dat het vooral erg neutraal mocht worden. Als het van mij had afgehangen, werden de muren dan ook gewoon wit, maar dan het ging misschien net iets té klinisch worden. Vriendlief stelde daarom voor om de inbouwkast poederroze te verven, en ik moet eerlijk toegeven dat ik héél erg blij ben met het resultaat. Het geeft de babykamer namelijk echt wel dat extraatje en het maakt het bovendien ook een stuk gezelliger.

De babykamer: zo willen we die inrichten

De wondere wereld van babymeubeltjes

Daarna was het tijd om even na te denken over de meubeltjes. En daar kan je echt heel ver in gaan. Ik schrok bij sommige winkels echt van de prijzen voor babybedjes en commodes. Het is alsof het woordje baby er plots voor zorgt dat er overal een nulletje extra mag verschijnen. Dus gingen we op zoek naar alternatieven die we én leuk vonden én ook nog eens praktisch (en liefst) duurzaam waren. Ik speurde heel wat websites af en vond uiteindelijk toch vooral mijn goesting bij Ikea. En dat vond vriendlief helemaal prima. We gingen de bedjes en kasten eens in het echt gaan bekijken en vonden meteen wat we zochten.

Een commode (je weet wel, zo’n speciaal babymeubel met een ingebouwde ververstafel) wilden we niet. Dat vonden we een beetje zonde omdat je die nadien dan niet meer kunt gebruiken. Bovendien vonden we een gewone ladekast gewoon ook veel leuker staan in de babykamer. De knopjes vond ik niet zo mooi passen in de kamer, dus haalde ik nieuwe houten knopjes. Helemaal niet duur en het geeft de kast die extra touch vind ik. Oh ja, ik zou nog onze schommelstoel vergeten. Ik had eigenlijk al zo’n platte stoel van toen ik nog op kot zat en die had ik toen we hier kwamen wonen een wit kussen gegeven. Ik wilde echter zo graag een stoel die kon schommelen, en dus haalde ik bij Ikea het onderste gedeelte nieuw. Trouwens, in Nederland is Ikea een pak goedkoper, just saying!

De babykamer: zo willen we die inrichtenDe babykamer: zo willen we die inrichtenDe babykamer: zo willen we die inrichten

En dan nu: de aankleding

Het allermoeilijkste aan het inrichten van de babykamer vind ik het kiezen van de accessoires. Ik spendeerde dan ook al heel wat uurtjes op Pinterest. We zijn er echter nog altijd niet helemaal uit wat het nu zal worden. Maar daar is gelukkig nog wel wat tijd voor. We kochten wel al een heel leuke speelmat én bijhorend overtrekje van Roomblush. Ik ben echt helemaal fan van dit merk en vind het stiekem best jammer dat de focus vanaf nu op behangpapier zal liggen. Maar eerlijk is eerlijk, hun behangpapier is fantastisch mooi. Mocht ik alsnog iets op de muren in de babykamer willen, dan nam ik zonder twijfel een kijkje in hun webshop.

De babykamer: zo willen we die inrichtenDe babykamer: zo willen we die inrichten

Voorlopig ligt het inrichten dus weer eventjes stil, maar binnenkort gaan we verder met de aankleding. Spannend! Ik weet alvast wel dat het er allemaal heel natuurlijk mag uitzien. Denk: hout- en aardetinten, aangevuld met pastelkleurtjes en veel wit. Daar houden we nu eenmaal het meeste van. En dan te bedenken dat ze in het begin vooral in onze kamer zal slapen. Ach, het zullen die mamahormonen wel zijn zeker?

Tot binnenkort!

Geef een reactie