DIY: dip dye krukje

DIY: dip dye krukje

6 januari 2016

Ik ben dol op Ikea. Niet alleen omdat je er altijd zo’n leuke spulletjes vindt, maar ook omdat je er zoveel mee kunt doen. Kijk maar naar de talrijke Ikea hacks die je op Pinterest tegenkomt. Toen we net gingen samenwonen, kochten we ook een krukje voor de badkamer. Een simpel houten exemplaar, maar achteraf gezien vond ik het niet zo goed bij de rest van de kamer passen. Daarom besloot ik om met verf en penseel aan de slag te gaan. Ik heb even getwijfeld hoe ik het krukje ging verven, maar besloot dan toch om met twee kleuren te werken.  De blauwe kleur stopt bovenaan het krukje, alsof het in een potje verf ge’dipt’ zou zijn.

Dit heb je nodig voor het krukje

DIY: dip dye krukje

Voor deze DIY heb je het volgende nodig: verf in de kleuren die jij mooi vindt (ik koos voor wit en blauw-grijs), een groot penseel, afplaktape en uiteraard een krukje. Mijn krukje uit de Bekväm-collectie (Ikea) kost 9,99 euro. De andere spullen kocht ik trouwens bij Action. Ik ben zeer tevreden over hun verf, een echte aanrader dus!

En nu aan de slag

Vooraleer je het krukje verft, plak je eerst met tape af tot waar de eerste laag mag komen. Bij mij komt de blauwe laag bovenaan. Ik wilde slechts een klein stukje in het blauw verven, dus ik heb halverwege het bovenste stuk afgeplakt.

DIY: dip dye krukje

Daarna mag het bovenste stuk van het krukje geverfd worden. De verf droogt best snel. Na een tiental minuutjes bracht ik een tweede laag aan. Wanneer de verf helemaal droog is, verwijder je de afplaktape van je krukje. Nu kan je opnieuw beginnen afplakken, maar dan op het blauwe stuk, zodat de twee kleuren niet met elkaar mengen. Verf het onderste stuk in de kleur die jij gekozen hebt, in mijn geval is dat dus wit. Ik verfde opnieuw twee lagen en liet de verf mooi drogen. Nu alleen nog de tape verwijderen en je krukje is helemaal klaar.

Ik ben echt heel tevreden met het resultaat. Het past perfect bij onze witte meubels in de badkamer en geeft toch een beetje kleur. Het krukje wordt bij ons meestal gebruikt om een handdoek of wat kleren op te leggen. Je kan er natuurlijk ook spulletjes op uitstallen of het krukje als opstapje gebruiken.

 

 

Comments (2)

 • Cheeks

  6 januari 2016 at 09:55

  Echt leuk gedaan!

  1. Tais

   7 januari 2016 at 22:24

   Dankjewel 🙂 ik ben ook héél erg blij met het resultaat! Past zoveel beter in onze badkamer:)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Simpele speculaasmousse

Volgende post

Mijn Netflix-favorieten #2