DIY: zelf popcorn bakjes maken

DIY: popcorn bakjes

4 februari 2016

Als het op films kijken aan komt, ben ik echt helemaal verzot op de bijhorende popcorn! Er gaat dan ook meestal geen filmavondje voorbij zonder een heerlijk geurende kookpot op het vuur. Laat die maïskorrels maar poppen! En om dat filmavondje helemaal af te maken, mogen die popcorn bakjes natuurlijk niet ontbreken. Je kan ze uiteraard kant en klaar in de winkel kopen, maar is het niet veel leuker om ze zelf te maken? Vandaag toon ik jullie hoe je stap voor stap je eigen popcorn bakjes maakt.

Wat heb je nodig?

Om de popcorn bakjes te maken heb je slechts twee dingen nodig: plakband en cardboard. Je kan de bakjes natuurlijk ook met wat dikker papier maken, maar dat heeft vaak de neiging om snel te scheuren. Cardboard is iets steviger en vind je o.a. bij Hema.

Hoe maak je de popcorn bakjes?

DIY: zelf popcorn bakjes maken

1. Om te beginnen leg je jouw blad papier horizontaal. Vouw het blad doormidden. ▲ 2. Daarna open je het blad opnieuw en vouw je de rechterkant naar binnen, tot op de vouw die je daarnet maakte. Hetzelfde doe je met de linkerzijde. Zorg ervoor dat de linkerzijde een klein beetje verder komt dan je rechterzijde. ▲ 3. Nu mag je de twee zijden vastmaken met het plakband. ▲ 4. Zorg ervoor dat de plooien overal mooi aangedrukt zijn, dus ook op de extra vouw die je met plakband vast gemaakt hebt.

DIY: zelf popcorn bakjes maken

5. Maak twee extra vouwen. Op de foto toon ik je hoe je dat precies doet. ▲ 6. Vouw het papier dicht van boven naar onder. Ik laat meestal nog een vijftal centimeter ruimte over.  ▲ 7. Nu komt het moeilijke deel. Duw het papier voorzichtig open en duw de twee zijden naar binnen. Pas op dat het papier niet scheurt. ▲ 8. In deze laatste stap vouw je het bovenste en onderste hoekje naar binnen. Zorg ervoor dat de hoekjes van je driehoek mooi op de plaats van de bovenste vouwen zijn. Anders krijg je geen mooi gevormd bakje. Kleef dicht met een stukje plakband en plooi voorzichtig open. Jouw bakje is helemaal klaar voor gebruik!

Het enige wat nu nog ontbreekt is een heerlijke film of een spannende serie. Voor inspiratie kan je altijd hier of hier een kijkje nemen. Eet smakelijk en geniet van je filmavondje!

DIY: zelf popcorn bakjes maken

Comments (1)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Maandagse muziekjes #1

Volgende post

Wat ik geleerd heb na een jaartje samenwonen