Gevulde kipfilet met spinazie, zongedroogde tomaat en kruidenkaas

Gevulde kipfilet met spinazie, zongedroogde tomaat en kruidenkaas

Kerstmis is niet compleet zonder een feestelijk hoofdgerecht. En wat past nu beter bij kerst dan kip of kalkoen? Ik hou dus wel van die jarenlange tradities. Al hoeft het voor mij lang niet altijd gevulde kalkoen uit de oven te zijn. Omdat ik graag eens iets anders wilde, zonder té ver af te wijken van de kersttradities, koos ik voor gevulde kipfilet met spinazie, zongedroogde tomaatjes en flink wat kruidenkaas. Omdat het toch een beetje feestelijker mag zijn tijdens deze tijd van het jaar. Dit hoofdgerecht kan je bovendien mooi op tijd klaarmaken. Zo heb je meer tijd voor je gasten én minder stress in de keuken. 

Ik hou enorm van gerechtjes die je op voorhand kan klaarmaken. En da’s zéker het geval tijdens de feestdagen. Net dan is het namelijk erg leuk om extra veel tijd met familie of vrienden door te brengen. Ik wil dan ook geen uren in de keuken doorbrengen. Deze gevulde kipfilets zijn daarom het ideale recept. Je kan de kip namelijk al ‘s ochtends of ‘s middags vullen. Leg ze daarna gerust een paar uurtjes in de koelkast. Zo kunnen de smaken van de vulling zich mooi vermengen en is het eindresultaat des te lekker. Nog een halfuurtje in de oven et voilà, het feestmaal kan beginnen. Je kan de gevulde kipfilet serveren met tomaatjes uit de oven en, zoals dat hoort tijdens de feestdagen, lekker verse kroketjes. Laat het feest maar beginnen!

Gevulde kipfilet met spinazie, zongedroogde tomaat en kruidenkaas

Ingrediënten voor vier personen

– 4 kippenborsten
– 10 plakjes pancetta
– 200 gram St Môret® mousse bieslook
– 100 gram spinazie
– Potje half- of zongedroogde tomaatjes (naar keuze)
– Peper en zout
– Kippenkruiden
– Olijfolie

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Neem de kippenborsten en snij ze horizontaal door zodat je ze in twee kunt plooien (of kunt vullen).
– Besmeer ze met de St Môret® kaas.
– Beleg met wat blaadjes spinazie en zongedroogde tomaatjes en plooi dicht.
– Verpak de kippenborsten nu in pancetta. Leg de pancetta erop zoals dakpannetjes, zo kan je de kippenborsten mooi verpakken.
– Neem een braadslede bij de hand en besmeer met olijfolie.
– Leg de kippenborsten erin en bak zo’n 30 minuutjes in de oven.
– Serveer met warme kerstomaatjes en kroketjes.

Geef een reactie