Gezonde havermoutpannenkoekjes met banaan

Recept: gezonde havermoutpannenkoeken met banaan

Ah, het is weekend. Ik zie de zonnestralen al door de rolluiken naar binnen piepen. Ik draai me nog een laatste keer om en beslis dat het tijd is om aan mijn dag te beginnen. Het wordt vandaag een heerlijke herfstdag, dat voel ik gewoon. Met nog wat kleine oogjes neem ik mijn kamerjas van het haakje en strompel de trap af naar de keuken. Een mooie herfstdag vraagt om een heerlijk ontbijt, en dat is dan ook precies wat ik ga doen. Zeker nu ik er ook echt eens de tijd voor heb. Geen wekker die me vandaag op een onmenselijk uur uit mijn bed sleurde, geen afspraken waarvoor ik me moet haasten. Nee, vandaag doen we alles eens langzaam aan.  Het liefst ontbijt ik met geroosterde toast (met daarop mijn zelfgemaakte confituur), vers geperst fruitsap en warme pannenkoekjes. Een tijdje geleden ontdekte ik een gezond alternatief voor die pannenkoeken. En het leukste? Je zet deze pannenkoekjes al in minder dan 10 minuten op tafel!

Wat heb je nodig voor deze havermoutpannenkoeken? 

– 2 bananen
– 2 eieren
– 1 kopje havermout
– 1 snufje zout
– Bakpoeder
– Optioneel: vanillesuiker

Zo maak je de havermoutpannenkoeken klaar 

Deze pannenkoekjes zijn heel makkelijk te bereiden. Snij de bananen in kleine stukjes en doe ze samen met de eitjes, het bakpoeder, de havermout en de vanillesuiker in de blender. Je kunt het geheel al een klein beetje pletten, zodat het straks makkelijker is om alles te mixen.

Zet de blender aan en zorg ervoor dat het geheel mooi vloeibaar wordt. Probeer zo weinig mogelijk stukjes in het beslag over te laten. Met een glad beslag maak je de beste pannenkoekjes. Laat het beslag daarna een tiental minuutjes rusten.

Zet de pan op een hoog vuur. Verhit een klein beetje olie in een antikleefpan. Schep daarna een kleine lepel beslag in de pan. Probeer de pannenkoekjes niet té dik te bakken. Wacht tot de pannenkoekjes een beetje loskomen van de pan vooraleer je ze probeert om te draaien. Omdat het beslag nogal plakkerig is, kan het zijn dat het omdraaien een beetje moeilijk is. Bak de pannenkoekjes nog een paar minuutjes aan de andere kant en laat afkoelen. Bak verder tot het beslag op is.

Persoonlijk eet ik de pannenkoekjes het liefste koud. Ik maak ze dan de avond voordien, zodat ik ze in de koelkast kan zetten. Meestal voeg ik er nog wat fruit aan toe, hiermee kan je eindeloos variëren. Eet smakelijk!

Hoe eet jij je pannenkoekjes het liefst?

 

Geef een reactie

  1. Dat ziet er echt heerlijk uit zeg en ook nog een mooi 😉 Bij mij gaan het omdraaien inderdaad niet altijd goed haha, maar lekker blijft het dan wel (ondanks dat het er niet uit ziet haha).

    1. Haha, inderdaad, op deze foto’s waren ze nog behoorlijk goed gelukt, maar soms zakken ze bij het omdraaien helemaal in elkaar en zijn ze allesbehalve rond! Maar hé, zolang ze lekker zijn maakt het niet zoveel uit hé 😉