Maandagse muziekjes #1

1 februari 2016

Maandagse muziekjes

Er gaat eigenlijk geen dag voorbij waarop ik niet naar muziek luister. En omdat vriendlief een even grote, of zeg maar nog grotere muziekfanaat is als ik, vinden we het dan ook heerlijk om nieuwe ontdekkingen met elkaar te delen. Zo nu en dan leer ik namelijk ook wat nieuwe groepen of liedjes kennen waarvan ik denk, waarom kende ik die nog niet eerder? Liedjes waarvan je toch eventjes stil wordt of waar je zo gelukkig van wordt dat je ze simpelweg op repeat wilt laten afspelen. En omdat het natuurlijk leuk is om die ontdekkingen met anderen te delen, deel ik vanaf vandaag iedere maandag een playlist met vijf favorieten die ik jullie absoluut wil laten horen!

#1 Tame Impala – Let it Happen.
Ik leerde Tame Impala eigenlijk pas vorig jaar kennen, en ik was onmiddellijk fan. Hun dromerige muziekjes zijn perfect voor een druilerige maandag zoals vandaag.

#2 Dr. Dre – Talking To My Diary.
Vorige week eindelijk Straight Outta Compton bekeken. Fantastische film, ik wist eigenlijk heel weinig over de geschiedenis van Eazy E en Dr. Dre en het hele gebeuren. Een aanrader trouwens! De soundtrack waarmee de film begint vind ik een ongelooflijk goed nummer op maandagmorgen!

#3 Jamie xx – Loud Places (ft. Romy).
Tja, met Jamie xx kan je eigenlijk nooit echt de verkeerde kant opgaan. Na een etentje in Gent speelde dit nummer op de radio toen ik op weg was naar huis. Perfect nummer om op een bijna lege autostrade te beluisteren. Of tijdens een avondje uit natuurlijk!

#4 Milo Meskens – Here with me.
Heel ander genre, maar dit nummer is écht goed (en van Belgische bodem). Was onlangs nog Hotshot op Stubru en was vorig jaar te horen in De Nieuwe Lichting. Perfect om nog eens opnieuw te beluisteren, want vrijdag wordt er alweer een nieuwe Lichting gekozen.

#5 Mumford & Sons – Tompkins Square Park.
Ondanks het gemis van de banjo, valt het nieuwe album van M&S best in de smaak. Ideel lied om deze maandag mee af te sluiten!

Tot volgende week voor een nieuwe playlist!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete kleine dingen #4

Volgende post

DIY: popcorn bakjes