Mijn favoriete Airbnb's

Mijn favoriete Airbnb’s

23 april 2016

Drie zomers geleden ontdekte ik voor het eerst Airbnb. Een website die toen nog voor velen onbekend was, maar inmiddels uitgegroeid is tot een van de bekendste verhuursites ter wereld. En niet zonder reden.  Dankzij Airbnb maak je kennis met een heel andere manier van reizen. Je leert er vaak fantastische mensen kennen, die je de mooiste plekjes in de stad aanwijzen en je maar al te graag willen helpen om er een fantastische reis van te maken. Niet alleen delen ze graag hun huisje of appartement met je, soms pikken ze je zelfs op aan de luchthaven en brengen ze je weer helemaal terug. En dat zonder ook maar enige compensatie. Je hoort het, mij hoef je alvast niet meer te overtuigen. Net daarom deel ik vandaag mijn drie favoriete Europese Airbnb’s met jullie. Want ik wil er zeker nog eens terug!

Losetta, Mallorca 

Mijn favoriete Airbnb's

Dit idyllische huisje, omgeven door bomen, veel groen en vooral, een onkenbare rust, ligt in het hartje van Mallorca, een van de drie Spaanse eilanden van de Balearen. Vriendlief en ik wilden een paar jaar terug heel graag het eiland verkennen, en dus besloten we om te kiezen voor een centraal gelegen huisje, van waaruit we het hele eiland binnen de twee uur konden bereiken. Maar het huisje was ook fantastisch om een keertje helemaal niks te doen. Behalve het geblaat van de schaapjes bij onze buurman en de nachtelijke krekels, hoorde je er helemaal niks. Via een aardeweggetje kan je het huisje bereiken, al lukte dat niet altijd zonder kleerscheuren. Maar avontuurlijk was het zeker wel. Onze gastheer begeleidde ons, samen met zijn zoon (die gelukkig wel een paar woordjes Engels kende), naar het afgelegen huisje. Daar aangekomen had hij een complete kaart van Mallorca voor ons klaar, met daarop aangeduid de mooiste plekjes in de buurt. Zo bezochten we prachtige bergdorpjes, opvallende kronkelweggetjes en leuke wandelingen. ‘s Avonds warmden we de barbecue op en zaten we tot laat rond het warme vuur. Het was een fantastisch plekje, en mocht ik ooit nog eens naar Mallorca reizen, dan wil ik er zonder twijfel terug. Al was het maar voor de schattige schaapjes die ons ‘s ochtends vroeg stonden op te wachten.

Verona, Italië

Mijn favoriete Airbnb's

Vorig jaar ontdekte ik voor het eerst Italië.  Een prachtige reis, des te meer dankzij de fantastische plekjes waar we konden logeren. Na drie dagen in Venetië rondgewandeld te hebben, besloten we om een andere stad te gaan ontdekken, Verona genaamd. Een stad, die jullie misschien wel bekend is van het wereldberoemde balkon waar Romeo zijn Juliet toesprak. Of dat is althans wat er verteld wordt. Hoe dan ook, Verona is een heel gezellige stad, met prachtige gebouwen, een sfeervol binnenplein en dus  absoluut de moeite waard! En vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan Gianluca, die er zijn geweldige flat net buiten het stadscentrum verhuurt. Hier voelden we ons vanaf de eerste minuut thuis. Met zijn auto kwam hij ons oppikken aan het station en bracht hij ons, na een korte sightseeing tour door het centrum van de stad, naar zijn appartement. Een prachtig gerenoveerde woning, met oog voor design en fantastische hoge plafonds. Bij aankomst kregen we onmiddellijk een kaart van de stad, inclusief de leukste eet- en drinkplekjes. En een blanco notitieboekje, waar we zelf onze tips konden neerpennen. Een heel leuk idee, vooral omdat wij de eersten waren die het stokje mochten doorgeven! Zoek dus zeker onze eettip op mocht je er logeren! Het appartement is trouwens slechts 10 minuutjes stappen van het stadscentrum, en mocht je toch nog iets anders willen eten, dan vind je in zijn keukentje alles wat je nodig hebt om een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel te zetten. Exclusief de pasta natuurlijk, maar die haal je gewoon 500 meter verderop. Een fantastische plek, met een nog betere gastheer. Zet dit plekje dus zeker op je verlanglijstje mocht je ooit Verona gaan bezoeken! Want het is het meer dan waard!

Parijs, Frankrijk

Mijn favoriete Airbnb's

Ah, Parijs, de stad van de liefde, met zijn prachtige winkels en zijn heerlijke eten! En laat dat nu net de eerste stad zijn die ik met Airbnb bezocht. Gezellig samen in mijn kleine rode autootje, ging ik samen met mijn bestie op stap naar deze wonderlijke stad. Na een aantal avontuurtjes onderweg (hoe kon het ook anders), kwamen we alsnog nog heelhuids aan op onze bestemming. Een paar uurtjes later weliswaar, maar dat vond onze gastheer helemaal niet erg. Een simpel sms’je om hem op de hoogte te brengen volstond, hij hielp ons zelfs het verkeer in de gaten houden. Onze auto parkeerden we in een ondergrondse parking twee straten verderop! Na een korte wandeling stond onze gastheer ons al op te wachten. We kregen onmiddellijk de sleutel van het appartement, dat naar ons idee perfect was voor een citytripje naar de Franse hoofdstad. Met een fantastisch bed, een klein maar gezellig keukentje en een propere badkamer, waren we al helemaal overtuigd van het Airbnb-concept! En de metrohalte bevond zich op nog geen twee minuutjes wandelen. Perfect om na een avondje du pain, du vin et du boursin heerlijk thuis te komen. En dat deden we maar al te graag. Met een goed glas wijn en een hapje bij de hand, was het appartement het perfecte plekje om te genieten van een weekendje Parijs!

Je ziet het, Airbnb is voor mij de perfecte manier om op reis te gaan. Ik heb dan ook alleen nog maar positieve ervaringen gehad. En toch hoor ik soms ook dat het wat kan tegenvallen. Lees daarom altijd eerst de reviews, kies een appartementje met veel sterretjes en durf de verhuurder vragen stellen! Dan kan het eigenlijk bijna niet mislopen! Veel plezier op jullie volgende tripje!  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

3 gezonde spreads voor op de boterham

Volgende post

Dit neem ik mee op citytrip!