Mijn must-have zwangerschapsitems (voor toekomstige mama’s)

Mijn must-have zwangerschapsitems (voor toekomstige mama’s)

Het einde van mijn zwangerschap komt steeds duidelijker in zicht. Nog maar een zestal weken en dan mogen we eindelijk dat kleine wondertje verwelkomen. En daar kijk ik meer dan ooit naar uit. Maar zwanger zijn is ook een heel speciale (én persoonlijke) ervaring en nog elke dag verwonder ik me over hoe speciaal het allemaal is. Over de manier waarop ze zo flink groeit, ze schopjes geeft en over hoe in negen maanden tijd ons leven zo enorm zal veranderen.

Toch ervaart elke mama zo’n zwangerschap op haar eigen manier. En dat is ook duidelijk te zien aan alle mamaproducten die je overal terugvindt. Er is dan ook een hele markt voor aanstaande mama’s (ja, echt!). En dat kan best overweldigend zijn. Daarom zet ik vandaag mijn favoriete zwangerschapsitems voor alle andere (toekomstige) mama’s op een rij. Hoewel het ene product voor de ene fijn kan zijn en voor de andere helemaal niet, deel ik graag mijn persoonlijke favorieten. Here we go!

Zwangerschapsleggings (én broeken!)

Oh boy, ik snap nog altijd niet waarom ik hier nét iets te lang mee heb gewacht. Toen mijn buik begon te groeien, was ik in het begin nog in de weer met rekkertjes om die jeans samen te houden. Must-have nummer 1: een zwangerschapslegging. En schaf jezelf ook even een fijne jeans aan die je volledige zwangerschap meegroeit. Ik ben er nog altijd heel erg blij mee. Dit is trouwens mijn favorietje!

Makkelijk zittende beha’s

Heel gek hoe snel je favoriete beha’s ongemakkelijk gaan zitten tijdens je zwangerschap. Daarom vond ik het zelf heel fijn om over te schakelen op beha’s zonder beugels. Die houden alles mooi op z’n plaats zonder dat ze gaan knellen. Zo’n fijn gevoerde bralette is trouwens ook een optie. Heel fijn om even af te wisselen!

Een goeie bodycrème

Dat smeren belangrijk is tijdens je zwangerschap is al lang geen geheim meer. Ik testte zowel olie als bodymilk uit, maar was eigenlijk van beide niet erg fan. Olie vond ik te lopend (én maakt snel vlekken, oeps) en zo’n melk vond ik dan weer niet aangenaam voelen. Uiteindelijk smeer ik mijn buik in met een body butter, en da’s voor mij perfect! Gewoon even uitproberen dus.

Crackers of andere droge koekjes

Zeker in het begin waren crackers en droge koekjes echt mijn reddingsmiddel. Ik had ze zelfs op mijn nachtkastje staan. Van zodra ik ’s nachts wakker werd, kwam de misselijkheid enorm op en kon ik niet meer slapen. Zo’n cracker zorgde ervoor dat mijn maag weer wat gevuld was én dat ik de slaap opnieuw kon vatten. Maar ook nu kan het nog wel eens helpen. 

Zwangerschapskussen

Met een zwangerschapskussen heb ik zo’n beetje een haat-liefdeverhouding. En ja, ik heb het dan over dat grote ding dat je tussen je benen en – indien mogelijk – onder je hoofd moet stoppen. Enerzijds vind ik het super om mee in slaap te vallen. Het zorgt er namelijk voor dat je een goeie positie aanneemt voor je buik en je rug en ligt best goed. Anderzijds ben ik iemand die heel veel beweegt in z’n slaap, en met dat kussen kan dat niet. Midden in de nacht vliegt het dan ook steevast m’n bedje uit. Gelukkig kan ik het binnenkort ook nog gebruiken voor de baby.  

Lippenbalsem

Dit klinkt een beetje een rare must-have, maar je zwangerschap zorgt ervoor dat je huid enorm droog wordt. En dat betekent ook: kloofjes en kapotte lippen. Een goeie lippenbalsem is dus echt wel iets wat niet in je handtas mag ontbreken (of beter: op elke plek waar je vaak komt). Ik zweer nog altijd bij de kleine potjes Vaseline, die doen het naar mijn idee nog altijd het best. 

Zwangerschapsapp

Die laatste is eigenlijk niet echt een must-have, maar wel fijn om te hebben. Ik bekijk zelf elke dag de Libelle Mama-app en kijk er altijd naar uit om hem te openen. Hij toont je elke dag hoe lang het nog is, hoe groot je baby ongeveer is en hoeveel ie weegt. Bovendien is er elke dag een leuke tip te lezen en vind je per week wat meer info over je kindje en z’n ontwikkeling. P.S. Ook voor toekomstige papa’s bestaan er leuke apps, zoals ‘Tuurlijk schatje’ met elke dag een leuke tip voor papa-in-spe.

Toch blijft het allerbelangrijkste nog steeds luisteren naar je eigen lichaam en kunnen. En dat leer ik nog elke dag. Iedere zwangerschap is namelijk zo anders en zo persoonlijk. Jezelf vergelijken met andere mama’s is dan ook onmogelijk. Doe het dus vooral op je eigen tempo, zo kom je die 40 weken zoveel fijner door! 

Geef een reactie