Dit neem ik mee op citytrip!

Dit neem ik mee op citytrip!

27 april 2016

De lente laat nog even op zich wachten, en dus neemt mijn zin in prachtig weer en vakantie alleen nog maar meer toe. Niet getreurd, want we mogen alvast wel gaan plannen, niet? Zo komt onze roadtrip door Canada steeds dichterbij en heb ik ondertussen al heel wat reisboeken verslonden. Maar eerst staat er nog een ander tripje op de planning, want volgende week ga ik Dublin verkennen! Eindelijk nog eens een citytripje, want dat vind ik zonder twijfel toch nog steeds een van de leukste uitstapjes. Ik hou nu eenmaal van het rondslenteren door onbekende steden, van het ontdekken van nieuwe plekjes en het verdwalen in straatjes waar je nooit eerder kwam. En omdat voorbereiding natuurlijk niet onbelangrijk is, zet ik vandaag mijn citytrip essentials voor jullie op een rijtje. Want sommige dingen willen we toch echt niet vergeten!

Dit neem ik mee op citytrip!

Omdat het ontdekken van een nieuwe stad eigenlijk altijd een beetje gepaard gaat met een heleboel stappen, vind ik het dan ook érg belangrijk om een goed paar schoenen in mijn tas te stoppen. Ik kies dan ook steevast voor een paar gemakkelijke sportschoenen én een wat eleganter paar espadrilles. Die laatste hebben trouwens een wat dikkere zool en zitten daarom heerlijk. Perfect om uren in rond te wandelen, en ze zien er dan ook nog eens érg leuk uit! Dit paar kocht ik trouwens bij Sacha, waar je dit voorjaar een heleboel leuke exemplaren kunt vinden. Daarnaast is ook een extra grote sjaal zeker geen overbodige luxe. Niet alleen kan hij dienst doen als deken op het vliegtuig (ik vergeet dan ook altijd hoe koud het daar wel niet wordt), hij is perfect voor wanneer het ‘s avonds wat begint af te koelen. En omdat Dublin wellicht niet mijn warmste citytrip zal worden, gaat deze dan ook zonder twijfel met me mee.

Dit neem ik mee op citytrip!
Op citytrip neem ik ook steeds mijn kleinste toilettasje met me mee. Omdat zo’n tripje meestal maar van korte duur is, pak ik dan ook enkel de belangrijkste spullen in. Mijn tasje bestaat steeds uit een goede make-up remover (deze van Mixa is perfect voor gevoelige huidjes), mijn favoriete poeder van Clinique en een waterproof mascara. En dat laatste zal ik in Dublin wellicht goed kunnen gebruiken. Neem ook zeker een aantal extra haarbandjes en speldjes mee, je weet namelijk nooit wanneer je die nodig hebt. Vergeet ten slotte geen pijnstillers en andere belangrijke medicatie in te pakken. Ziek zijn tijdens je citytrip wil je namelijk te allen tijde vermijden, en dus neem ik altijd een klein zakje met de meest courante medicijnen mee. Ook pleisters tegen blaren en een kleine verbandkistje kunnen goed van pas komen. Door het lange wandelen kunnen die voetjes namelijk erg moe worden ‘s avonds.

Dit neem ik mee op citytrip!

Geen citytrip zonder foto’s denk ik altijd. En omdat ik mijn grote reflexcamera meestal wat onhandig vind tijdens zo’n kort weekendje weg, gaat mijn Nikon 1 dan ook bijna altijd me mee. Niet alleen is hij dankzij zijn kleine formaat erg handig, hij weegt ook nog eens heel erg weinig. En heel belangrijk, deze compacte camera kan je (bijna) helemaal manueel instellen, perfect dus mocht je toch die ene perfecte foto willen nemen. Mijn spullen berg ik ten slotte op in deze handige reistas van Sacha. Ik kreeg ‘m heel wat jaren geleden van mama cadeau, zo kon ik tijdens mijn studies ook eens een weekendje bij haar doorbrengen. Sindsdien gaat hij eigenlijk altijd en overal met me mee. En je kunt ‘m trouwens nog steeds kopen!

Dit neem ik mee op citytrip!

Omdat een goeie nachtrust ten slotte erg belangrijk is tijdens zo’n citytrip, vertrek ik dan ook nooit zonder mijn slaapmaskertje. Zonder een goed verduisterde kamer word ik namelijk altijd erg vroeg wakker, en dat willen we tijdens zo’n tripje natuurlijk niet. Je vindt deze maskertjes tegenwoordig bijna overal terug en dat in alle maten en kleurtjes.  Ik ben alvast helemaal klaar voor een nieuw seizoen vol uitstapjes en reisjes. Jullie ook? Vergeet ook zeker niet deze handige inpaklijst af te drukken, zo ben je zeker dat je dit keer alles met je mee hebt!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Sacha Shoes. 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige post

Mijn favoriete Airbnb's

Volgende post

Ontstressen doe je zo: in 5 tips naar minder stress