Ons eerste weekendje weg met een baby

Eerste weekendje weg met een baby

Met zo’n klein boeleke in huis, kwam er van dat schrijven de voorbije weken niet veel in huis. En zo komt het dat het hier ook best een beetje stil is blijven liggen. Ik had nochtans een gans plan in mijn hoofd van wat ik nog allemaal wilde delen en ook van wanneer ik dat wilde. Draaide dat toch net iets even anders uit. Maar ’t is me gelukt. Baby aan het slapen, mama aan het bloggen. Over ons weekendje weg naar Melle bijvoorbeeld. Want jawel, enkele weken (of beter: een goeie maand) geleden besloten we namelijk om er samen met Alix eens op uit te trekken.

Hoewel ze toen nog maar 7 weken oud was, leek het ons een fijn idee om er even met z’n drietjes uit te zijn. Vriendlief had nog een weekje vaderschapsverlof over en hoe konden we daar nu meer van genieten dan met een weekendje weg? Met een goeie checklist bij de hand en nul verwachtingen vertrokken we richting Melle. We huurden er een gezellige Airbnb en die overtrof al onze verwachtingen. Maar ook onze kleine meid deed het fantastisch tijdens haar eerste tripje. En dat smaakt dus naar meer. Vandaag deel ik graag onze ervaringen én een paar tips die handig kunnen zijn voor een weekendje weg met een pasgeboren baby!

Eerste weekendje weg met een baby Eerste weekendje weg met een baby

Het was nog donker buiten toen we al druk in de weer waren. Tijd voor een eerste flesje, wat knuffelen en daarna nog een klein dutje. En wij ondertussen onze auto inladen met meer spullen dan we ooit hadden meegenomen op weekend. En ik had nog wél een schoon inpaklijstje gemaakt. Al leek dat een pak kleiner op papier dan in de koffer van de auto. Ach ja, zo lang we het belangrijkste meenamen, zou het wel goedkomen, toch? Rond de middag vertrokken we op ons gemakje richting Melle. Geen idee of daar nu eigenlijk veel te beleven viel, maar we wilden er gewoon eventjes uit. En toen ik de foto’s van die zalige Airbnb zag, was de keuze snel gemaakt.

Een uurtje later kwamen we aan. We verkenden vlug even het huisje, laadden onze spullen uit en installeerden ons in de zetel. Terwijl Alix een volgend flesje kreeg, maakte vriendlief snel een koffietje klaar. Heerlijk! En uiteindelijk deden we dat hele weekend eigenlijk bitter weinig. We maakten wandelingen naar de supermarkt, de bakker en terug, maakten gezellig samen eten en genoten vooral van het niks doen. Een kort uitstapje naar Waasland Shopping Center maakte het weekendje compleet. Maar hoe ging dat nu eigenlijk met zo’n kleine baby mee? Awel, verrassend ontspannend! En wel om de volgende redenen:

We planden helemaal niets

En da’s volgens mij het allerbelangrijkste bij een tripje met een (pasgeboren) baby. Waar we vroeger nog wel eens wilden plannen wat we allemaal gingen doen tijdens dat weekendje weg, is dat nu verre van het geval. We vertrokken gewoon, punt. Iets wat ik iedereen kan aanraden. Want met zo’n kleintje weet je helemaal niet wat de dag zal brengen. Misschien is ze de hele dag huilerig, misschien ook niet. Misschien wil ze alleen meer slapen tijdens het wandelen, misschien zet ze net dan de hele boel op stelten. Het is en blijft vaak een raadsel hoe de dag zal verlopen, en net daarom vonden wij het prima om het gewoon op het moment zelf te zien.

We maakten een inpaklijst

Toch ook wel een belangrijke, want met een baby zou je al eens iets durven vergeten. En dus lijstte ik op welke spullen ik dagelijks nodig heb – in volgorde – zodat we zeker alles mee hadden. Hoewel, alles is nu ook weer niet nodig. Zo gaf ik haar een badje in de keukenspoelbak, ververste ik haar op tafel op haar meeneemmatje en deed ze dutjes gewoon in de kinderwagen. En dat ging prima. Een uitgebreide inpaklijst vind je trouwens op Lieselove.be, zowel voor baby’s als voor peuters! 

We leefden op haar ritme

Net zoals we niks hadden gepland, leefden we ook gewoon mee op haar ritme. Iets wat we ook thuis al probeerden te doen, maar dat nog belangrijker bleek te zijn op reis. Opstaan op haar uur, eten wanneer ze slaapt en vertrekken wanneer dat het beste past. Want reizen betekent dat niets moet en alles mag, en dus probeerden we niet te veel op de klok te kijken. Het zorgde ervoor dat onze dagen veel relaxter waren en dat we veel meer konden genieten van de momentjes samen.

Ik moet zeggen, dat eerste weekendje weg was meer dan geslaagd. We hebben daardoor al meteen een volgend weekendje naar zee gepland. Kwestie van er wat van te profiteren, zeker? Heb je zelf nog tips die ik hier vergeten ben, laat ze dan zeker achter in de comments! Veel reisplezier!

Eerste weekendje weg met een baby

Geef een reactie