Perenconfituur met vanille

Recept: perenconfituur met vanille

Ik vind het altijd fantastisch om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Zeker als het dan ook écht lekker is. Het was al een tijdje dat ik eens zelf confituur wilde maken. Sinds ik alleen woon met mijn vriend, koken we bijna altijd met verse productjes, dus een zelfgemaakte pot perenconfituur voor ’s ochtends mocht natuurlijk niet ontbreken. Bovendien doet het me altijd zo denken aan vroeger, toen ik bij mijn oma de versgemaakte (én nog warme) confituur mocht proeven. Jummie! Vooral haar aardbeien-rabarberconfituur kon ik echt met lepels eten! En toen ik een als instuif een brunch mocht organiseren, zag ik mijn kans om het eens zelf uit te proberen.

Omdat ik niet onmiddellijk met de traditionele aardbeienconfituur wilde beginnen, snuffelde ik wat rond op het internet. En toen botste ik plots op de website van Madam Confituur. Haar receptjes zien er zo lekker uit, dat ik ze allemaal wil uitproberen. Ik vond er ook een receptje voor perenconfituur met vanille. Twee van mijn favorieten, dus dat kon eigenlijk niet misgaan. Hieronder leg ik het receptje nog eens uit, aangevuld met een paar beginnerstips die ik van oma meekreeg.

Perenconfituur met vanille
Print
Ingredients
 1. - 500 gram peren in stukjes
 2. - het sap van een citroen
 3. - het sap van een sinaasappel
 4. - 250 gram geleisuiker
 5. - 1 vanillestokje
Instructions
 1. Snij de peren eerst in stukjes en doe ze in een grote kookpot. Doe daarna het sap van de citroen en de sinaasappel bij de perenstukjes. Snij het vanillestokje overlangs en doe de zaadjes in de kookpot. De stokjes voeg je er gewoon bij. Zet de kookpot op een hoog vuur en laat 10 minuutjes zacht worden. Je mag af en toe al eens roeren zodat de stukjes niet aanbranden.
 2. Haal de pot van het vuur. Maak de stukjes met de pureestamper de stukjes zo klein mogelijk? Achteraf kan je natuurlijk nog altijd je staafmixer gebruiken, als je niet van stukjes houdt. Voeg er de geleisuiker bij en roer goed om.
 3. Zet de pot weer op het vuur en tel drie minuutjes vanaf het kookmoment. Haal de kookpot van het vuur en roer nog een paar minuutjes.Giet de confituur in de potjes en doe het deksel goed dicht. Laat de potjes ondersteboven afkoelen. Eet smakelijk!
Notes
 1. Om te controleren of de confituur goed is, leg je een kleine lepel confituur op een bordje. Als de confituur na enkele minuten opstijft, is het goed! Zo niet, dan kan je de kookpot nog wat op het vuur zetten. Roer nog een paar minuutjes in de pot en probeer opnieuw.
De kleine dingen https://www.dekleinedingen.be/
Recept: perenconfituur met vanille

 

Geef een reactie

 1. Hey Taïs, proficiat met je blog!!! Zo leuk!
  Wat een lekkere confituur! Zal ik zeker ook eens proberen!!
  Nog veel succes!