Perencrumble met havermout

Recept: perencrumble met havermout

De voorbije dagen kenden behoorlijk wat regen en een ijzige, koude wind. Ik haalde m’n dikke winterjas vanonder het stof en trok m’n warmste kleren aan. De herfst dringt langzaam maar zeker het land binnen en dus moeten we op zoek gaan naar manieren om het binnen lekker warm en droog te houden. Stiekem vind ik dat best gezellig, zo’n herfstige regendag, binnen voor het warme vuur. Het zijn dagen waarop ik graag wat tijd in de keuken doorbreng, waarop ik aan de slag ga met verse seizoensproducten en heerlijke kruiden. En omdat de herfst hét seizoen van de heerlijke zachte peer is, ging ik er vorig weekend graag mee aan de slag. Ik maakte een zoete perencrumble met havermout en kaneel, en vandaag toon ik jullie hoe je dit receptje zelf in een mum van tijd op tafel kunt toveren. Eet smakelijk! 

Recept: perencrumble met havermout

Zoete perencrumble met havermout

Ingrediënten

– 4 zachte peren
– sap een halve citroen
– 3 eetlepels suiker
– 100 gram havermout
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel kaneel
– 50 gram honing
– 50 gram boter (of kokosolie) 

Bereiding

Verwarm alvast de oven op 180°.

Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de peren met het sap van een halve citroen en de suiker. Zet even aan de kant.

Meng nu de havermout met de bloem, honing, boter en kaneel. Je kunt dan makkelijk met je handen doen. Kneed het geheel tot een kruimelig deeg.

Neem een kleine ovenschotel bij de hand en leg er de perenstukjes in. Verdeel de crumble over het fruit en bak 25 tot 30 minuten in de oven. Proef even of de perenstukjes mooi zacht zijn. Eet smakelijk!

Geef een reactie